2024-05-03
Waldorf Astoria hotellides esitletakse uut kulinaarset meistriteost!

Legendaarne hotellide kett Waldorf Astoria Hotels & Resorts viis läbi teise projekti „Waldorfi maitsed“ koostöös James Beard'i fondiga — ühe juhtiva gastronoomia organisatsiooniga Ameerika Ühendriikides. Legendaarse maitse otsingud taastati 2015. aasta sügisel: osales viis noort peakokka, kes said James Beard'i auhinna poolfinalistideks, ja viis hinnatud meistrit, kes vastutavad köögi eest luksushotellides Waldorf Astoria Amsterdamis, New Orleansis, Pekingis, Jeruusalemmas ja Orlandos.


Viimaste päevade jooksul New Yorgis toimunud finaali võitjateks said peakokk Benoit Charji Waldorf Astoria Pekingist ja tema noor kolleeg Erik Brunner-Young, ning nende valmistatud roog — Jing Roll — on alates sellest hetkest olemas kõigi 25 Waldorf Astoria hotelli menüüs maailmas koos eelmise aasta võitnud Waldorf stiilis selleri risotto, samuti maailmakuulsate Benedicti munade, „Punase sameti“ koogi ja Waldorfi salatiga, mis on omaaegne leiutis New Yorgi Waldorf Astoria hotelli köögis.


„Me oleme äärmiselt rõõmsad, et projekt „Waldorf Astoria maitsed“ jätkub ja koostöö James Beard'i fondiga, mis annab hindamatu panuse ja samas tõstab esile meie rikkalikku kulinaarset pärandit,“ ütleb Waldorf Astoria Hotels & Resorts'i juht John Vanderslice. „Waldorf Astoria püüab gastronoomilist täiuslikkust igas meie hotellides asuvas 140 baaris, kohvikus ja fine dining restoranis.“

Finaalis esindasid žüriid kuulus avangardkokk Wylie Dufresne, ajakiri Saveur peatoimetaja Adam Sachs, James Beard'i fondi president Susan Ungaro, näitleja, muusik ja kokaraamatu autor Questlove, samuti eelmise aasta võitja David Posey.


„Jälgides meie asutaja James Beard'i, Ameerika gastronoomia isa, õpetusi, jätkame suure rõõmuga koostööd Waldorf Astoria Hotels & Resortsiga — kultusbrändiga, mis on andnud märkimisväärse panuse Ameerika kulinaarse pärandi kujundamisse,“ märkis James Beard'i fondi president Susan Ungaro. „Meie eesmärk on pakkuda rahvusvahelist kogemust meie tõusvate kulinaarstaaride konkursi poolfinalistidele, ning koostöö Waldorf Astoria peakokkadega aitab luua uusi ikoonilisi meistriteoseid.“


Toome esile, et Waldorf Astoria Hotels & Resorts on rahvusvaheline luksushotellide kett ettevõtte Hilton Worldwide all, koosnedes 25 hotellist ja kuurordist maailma kõige külastatumatest linnadest ja kaunitest paikadest. Usumatud gastronoomilised reisid, maailma parimad golfiväljakud, ainulaadsed SPA-protseduurid — Waldorf Astorias ootab teid unustamatu puhkuse ja legendaarse veatuse teenindusega luksuslikes interjöörides.
Iga Waldorf Astoria Hotels & Resorts ketti kuuluva kuurordi külalised saavad alustada unustamatut gastronoomilist reis „Waldorf Astoria maitsed“ ja nautida kolme käigulist finessõhtusööki, proovida tuntud kokteili mixolooge, sõita jahtiga või külastada kohalikke turge, et osta koostisosad peakoka juhendamisel. Kolme päeva kulinaarsete ekskursioonide üksikasjalikku programmi saab vaadata ja tellida veebilehelt .

James Beard'i fond, asutatud 1986. aastal, tunnustab ja edendab noori talente gastronoomia valdkonnas ning tegeleb mitmete haridusprogrammidega. James Beard, kes lahkus 1985. aastal, oli Ameerika peamine kokk, paljude raamatute autor ja inimene, kellel olid entsüklopeedilised teadmised. Ta aitas kasvatada terveid põlvkondi peakokkasid, olles nii professionaalide kui ka amatööride mentor. Fond, mis on tema nime saanud, jätkab väärika missiooni noorte peakokkade koolitamiseks ja toetamiseks haridusprogrammide, stipendiumide, auhindade ja äriarenduskursustega.
Jagage seda postitust oma sõpradega!